13.1.2010

Vuoden aloitus


530. Aloitetaanpa vuosi tämmöisellä. Shaggy loop ketju hopeasta ja valkoinen roikoke. Synttärilahja ihan itelleni :)

5 kommenttia:

  1. Tosi ihana ketju. Mistä malli?

    VastaaPoista
  2. Pysyykö nuo salpalukot luotettavasti kiinni? t. aloittelija

    VastaaPoista
  3. Ketju on shaggy loop tekniikalla tehty, ohje löytyy googlaamalla "shaggy loop tutorial". :)

    Salpalukot pysyvät oman kokemukseni mukaan erinomaisesti kiinni. Rannekoru jos on oikean mittainen, ei tuo lukko ainakaan omassa ranteessa edes pääse aukeamaan vahingossa. Tietysti on olemassa huonojakin salpalukkoja, jotka aukeavat helpommin, esim. jos tuo "keppi" on lukossa liian lyhyt verrattuna ympyrään.

    VastaaPoista
  4. Hei kaipaisin näihin kysymyksiin vastauksia:

    "Olisin kiitollinen jos joku selittäisi. täällä esim. http://www.villihelmi.fi/shop/tuotteet/Luonnonmateriaalihelmet-Makeanveden- helmet on noita villihelmiä. Ovatko ne aitoja? Jos ovat, miten ne voivat olla noin halpoja??

    Toinen juttu. Tuolla niinkuin monessa muussakin paikassa niitä myydään "nauhoina." Mitäs nämä nauhat ovat? Ovatko ne siis perushelminauhoina jo valmiiksi ilman lukkoja? Onko ne tarkoitus purkaa kotona nauhasta esim. leikkaamalla?"

    t. aloittelija

    VastaaPoista
  5. Aloittelija: nuo mainitsemasi helmet ovat makeanvedenhelmiä jotka yleensä ovat viljeltyjä ja värjättyjä, mutta ihan aitoja makeanvedenhelmiä siis. Tuolla kyseisellä sivulla ne eivät mielestäni ole mitään erityisen halpoja. Hintaan vaikuttaa esim. helmen laatu, koko, kiilto jne. Erilaisista helmistä saat lisätietoa esim. täältä: http://www.gemmoseura.net/artikkeliarkisto/kysy_gemmologilta_helmi.html.

    Nauhoina myytävät helmet ovat pujotettuna esim. lankaan tai siimaan, eivätkä siis tule irrallisena esim. pussissa. Kivi- ja makeanvedenhelmiä myydään tyypillisesti nauhoittain. Helmet saa käyttöön poistamalla langan, ei tarvitse kuin avata tai leikata solmu toisesta päästä, helmien väleissä ei ole solmuja. Mutta tuollaisenaan niitä ei siis voi käyttää, vaan lanka tai siima on poistettava.

    Mikäli olet kiinnostunut korujen teosta, suosittelen vieraileman helmetti-foorumilla . Sieltä löytyy mm. aloittelevan helmeilijän opas yms. hyödyllistä tietoa http://foorumi.helmetti.fi/viewtopic.php?f=12&t=1457 :)

    VastaaPoista